Skat-ansat: Peter Loft ville belaste Kinnock

Tidligere departementschef Peter Loft pressede på for, at Skat skulle gøre Helle Thornings mand, Stephen Kinnock, skattepligtig i Danmark.

Det fortalte daværende hovedsagsbehandler på Stephen Kinnocks skattesag, Søren Hansen, under onsdagens afhøring i Skattesagskommissionen.

Her beskrev han blandt andet, hvordan skattedirektør i København, Lisbeth Rasmussen, var stærkt oprevet efter et møde med Skatteministeriets top den 1. september.

- Jeg spørger ind til, hvad der er sket. Hun (Lisbeth Rasmussen, red.) svarer - altså det er jo kun en andenhåndsoplysning - at hun har fået at vide, at Erling Andersen har fået at vide af Peter Loft, at Stephen Kinnock skal være skattepligtig i Danmark.

- Hun fik at vide, at Stephen Kinnock skulle være skattepligtig i Danmark, forklarede Søren Hansen.

- Uddybede hun det, ville kommissionens udspørger, Lars Kjeldsen, vide.

- Nej. Vi mente, at Stephen Kinnock ikke skulle være skattepligtig til Danmark. Det var der meget klare indikationer på.

Skattedirektør Lisbeth Rasmussen deltog selv i den konkrete sagsbehandling og gik til møder med ministeriets øverste lag gennem forløbet.

Hun har indtaget en hovedrolle i kommissionens arbejde med at afdække, om der fandt magtmisbrug sted i behandlingen af statsministerparrets skatteindbetalinger.

Lisbeth Rasmussen førte nemlig dagbog gennem det meste af sagen, og da hun tidligere på måneden vidnede for kommissionen, fortalte hun, at Peter Loft selv - på et møde mellem parterne i år - har fortalt, at han følte sig presset af daværende skatteminister, Troels Lund Poulsen.

Søren Hansen berettede om de tusindvis af bilag og kontoudtog fra Stephen Kinnock, som sagsbehandlerne havde mellem hænderne, da de skulle undersøge, om Kinnock skulle betale skat i Danmark eller Schweiz, hvor han arbejdede.

Og han blev også bedt om en forklaring på, hvorfor Skat så bort fra en tidligere kendelse, hvor en skatteborger blev skattepligtig i Danmark, efter at vedkommende havde boet i udlandet i mere end tre år.

Hvis den kendelses præmisser var blevet lagt ned over Stephen Kinnocks sag, så skulle statsministerens mand også have betalt dansk skat. Men ifølge sagsbehandler-teamet havde den gamle kendelse "ingen gang på jord", og derfor så man bort fra den.

 

 

Dagens Gossip