Skat nedlægger afdeling efter kritik

Skat nedlægger den særlige afdeling for økonomisk kriminalitet i Nordsjælland ovenpå voldsom kritik af håndtering af flere skattesager. Der oprettes i stedet en særlig kontrolafdeling 1. oktober 2013.

Det er sager blandt andet om fotomodellen Camilla Vest og sagen om finansmanden Jesper "Kasi" Nielsen, Skat får kritik for - metoder der blandt andet af De Konservative er blevet betegnet som "bøllemetoder".

Samtidig går Kammeradvokaten og Skats personalekontor i gang med at undersøge, om der skal rulle hoveder i forbindelse med sagsbehandlingen af flere sager.

Det fremgår af en redegørelse, som skatteminister Holger K. Nielsen (SF) bad Skat udarbejde i april, efter det var kommet frem, at Skat brugte ufine metoder i nogle skattesager.

Skatteministeren har tidligere sagt, at der er sat meget store spørgsmålstegn ved Skats metoder i en række kontrolsager, der ikke ser specielt kønne ud set med en skatteministers øjne.

- Dermed er der også sat alvorlige spørgsmålstegn ved den retssikkerhed, der er så afgørende, når borgere og virksomheder kommer i kontakt med skattemyndighederne.

- Derfor skal vi til bunds i disse sager, erkende, hvis der er begået fejl, og sørge for, at de ikke kan gentages, så vi kan få genskabt et tillidsfuldt forhold mellem borgerne og Skat - det har vi hårdt brug for, har skatteministeren tidligere sagt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip