Skat snupper 250.000 ulovlige dåser i København

En anonym anmeldelse fik to medarbejdere fra Skat København til at undersøge et lager på Københavns Vestegn søndag formiddag. Et tip, der har givet Skat den formentlig største beslaglæggelse af ulovligt importerede varer nogensinde.

- Det er den største beslaglæggelse, som vi har haft. Ingen af mine medarbejdere eller jeg kan huske, at vi nogensinde har fundet så meget, siger Jon Mikkelsen, afdelingsleder i punktafgiftsafdelingen i Skat København til Ritzau.

Skat er stadig i gang med at tælle fangsten op, men anslår, at der er 250.000 øl eller vand på dåse, samt enkelte flasker. Samtidig var der 2000 flasker spiritus, 2000 liter vin, 20.000 cigaretter og 50 kilo røgtobak til at lave hjemmerullede cigaretter.

Skats medarbejdere fandt også et ton slik, 2000 liter diesel, samt noget fyrværkeri. Det hele er nu fjernet og bragt til Skats eget lager på et ukendt sted.

- Vi har undersøgt nogle af varerne, og dem, vi har undersøgt, stammer alle fra Tyskland, fortæller Jon Mikkelsen.

Mens Skat og bagmanden ventede på politiet valgte bagmanden samt et par ansatte at stikke af.

- Vi får fat på personerne bag lageret, men mens vi venter på politiet, så vælger de ansvarlige at stikke af. Vi har dog identiteten på den formodede bagmand, fortæller Jon Mikkelsen.

Ved at importere fra Tyskland uden om systemet er der ikke betalt punktafgifter, pant og moms til statskassen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip