Skat tilbage til danskerne: Pengene bruges på rejser

Mange danskere får i disse uger skat tilbage for indkomståret 2013, og det booster salgsstatistikkerne hos landets rejsearrangører.

Læs også: Danskere vil helst holde ferie med nordmænd

Danmarks største charterarrangør, Star Tour, ser stigningen primært på rejser med afgang i maj og juni og på oversøiske vinterrejser næste vinter. Salget er steget mellem 15 og 20 procent i løbet af de sidste to uger.

- Hvis vi analyserer stigningen i antallet af solgte rejser, som altid viser sig, når danskerne får enten SP penge, efterløn eller skattepenge udbetalt, og som vi igen ser i disse uger, ser det ud som om, at de, der får ”mindre” beløb tilbage går efter de ultrabillige rejser i maj og juni, mens de der får mere skat tilbage, køberrejser til oversøiske destinationer som Thailand, Mexico og Jamaica den kommende vinter, fortæller Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

I maj og juni er priserne helt nede på fra-priser fra 1898 kroner per person for en rejse. Det skyldes den hårde konkurrence rejsearrangørerne imellem om de gode hoteller i højsæsonen, der medfører at rejsearrangørerne må sælge rejserne billigt i ydersæsonerne.

 

Dagens Gossip