Skat udvider global jagt på skattesnydere

I fortrolighed gav Skatterådet den 25. juni tilladelse til, at Skat i løbet af de kommende måneder henvender sig til fem danske banker og kræver alle transaktionsdata udleveret vedrørende pengeoverførsler mellem konti i Danmark og 64 skattely i perioden fra 1. juli 2009 til 30. juni 2013.

»Vi har konstateret et betydeligt antal sager, hvor der har været grundlag for reguleringer,« siger Skats indsatsdirektør, Erling Andersen, om baggrunden for at udvide projektet.

Den første runde omfattede ifølge avisen transaktioner for over 7.000 milliarder kroner fra 2005 til 2009, og det projekt har indtil videre resulteret i et afkast på 1,2 milliarder kroner.

Skat vil ikke oplyse, hvilke banker der vil blive kontaktet.

Bankernes brancheorganisation, Finansrådet, vil ikke stille sig på tværs, men er heller ikke vild med at skulle forsyne Skat med store mængder data gratis, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Money Transfer-projektet, der hidtil har hørt under Skats udskældte Økokrimafdeling, der er under afvikling, skal fremover ligge i den almindelige indsatsafdeling.

Skatteadvokat og bestyrelsesmedlem i Danske Skatteadvokater Gitte Skouby er bekymret over, at Skat kræver data, som er over fire år gamle, da den normale forældelsesfrist i skattesager er tre år. Det »indebærer et grundlæggende retssikkerhedsmæssigt problem, for der er grænser for, hvor langt tilbage man kan huske og ikke mindst dokumentere, hvad der er foregået,« siger hun.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Ifølge Erling Andersen kan fire år være nødvendigt for at få »et samlet billede af en sag«.

 

Dagens Gossip