SkateCity i Haderslev tæt på realisering

SkateCity i Haderslev er nu tæt på at blive realiseret. A.P. Møller & Hustru Christine McKinney Møllers Fond har givet 6,5 millioner kroner i tilskud, mens der kommer 1,5 millioner kroner fra Nordea-Fonden.

Uddelingen fra Nordea-fonden er øremærket klatre- og parkourdelen i projektet, mens donationen fra A.P. Møller Fonden er et direkte tilskud til selve byggeriet.

- Med de sidste to store bidrag fra Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden er der nu tilsagn om medfinansiering på over 20 millioner kroner til projektet, idet der tidligere er givet tilsagn fra Realdania på 6,2 millioner og Lokale- og Anlægsfonden på 5,5 millioner kroner til projektet. Den sidste finansiering må vi finde i Haderslev Kommune, siger formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Karl Gunnar Gregersen.

SkateCity er et enestående projekt, der kombinerer den moderne byrumsidræt med et spændende ungemiljø. Det er samtidig er et eksempel på et projekt, der tager kampen op mod nogle af Haderslevs udfordringer f.eks. manglen på et ungemiljø, der appeller til uddannelsessøgende, fastholdelse af de unge og realisering af et nyt kulturelt fyrtårn.

Udvalget for Kultur og Fritid behandler SkateCity sagen igen på et ekstraordinært møde den 6. december og i Byrådet den 19. december.

Foto: Kasper Petersen (Arkivfoto).

 

Dagens Gossip