Skatteminister kræver svar om rod i Skat

Skrevet af admin

09/09/2015

Mest læste i dag

Skatteministeriet skal senest 25. september udforme en samlet plan, der forklarer den ulovlige skatteopkrævning, som blev stoppet efter kritik fra statens advokat, Kammeradvokaten, samt tab på 6,2 milliarder kroner i udbytteskat.

Det siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) i TV2 News.

- Jeg har været skatteminister i tre måneder. Det er klart for alle - også for mig - at der er behov for at få løst de problemer, Skat har. Dele af Skat er i krise. Derfor har jeg nu besluttet, at vi lægger en samlet plan frem til løsning, siger Karsten Lauritzen.

Han har tidligere bedt Intern Revision undersøge milliardtabet på udbytteskatten, som Intern Revision advarede om i 2010 og 2013. Samtidig undersøger Bagmandspolitiet sagen. Skat blev først klar over milliardtabet fra en udenlandsk kilde.

- Den plan skal komme og bliver præsenteret for Folketingets partier senest fredag den 25. september. Når man kan svindle for så stort et milliardbeløb, så er der jo noget galt. Det skal vi se nærmere på. Der kommer en redegørelse, siger Karsten Lauritzen.

- Der skal også placeres et ansvar. Når man har et inddrivelsessystem, som Kammeradvokaten konkluderer, delvis baserer sig på ulovlig inddrivelse, så er det helt uacceptabelt. Derfor blev det stoppet i går (tirsdag, red.), siger Karsten Lauritzen.

EFI-systemet har haft problemer i ti år og har ikke fungeret, siden det i 2013 blev sat i drift.

Karsten Lauritzen afviser, at det sejler i hans Skatteministerium, men "der er nogle meget store udfordringer".

- Det er heldigvis ikke udfordringer, der er partipolitiske hindringer for. Derfor rækker jeg også hånden ud til alle partier. Skulle vi ikke løfte denne udfordring i fællesskab og finde nogle løsninger? siger Karsten Lauritzen.

/ritzau/