Skatteminister: Løkke må anvise betaling for fradrag

1,6 milliarder kroner.

Så meget vurderer man i Skatteministeriet, at det vil koste at genindføre boligjobordningen, som udløb 1. januar 2015.

Derfor må Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, fortælle, hvor han vil finde pengene til at indfri sit valgløfte om at genindføre boligjobordningen med tilbagevirkende kraft.

Det mener skatteminister Benny Engelbrecht (S).

- Vi er for længst i gang med 2015. Budgetterne er lagt, folk er ansat, og der ligger ikke 1,6 milliarder kroner, som der ikke er disponeret over, siger Benny Engelbrecht og tilføjer:

- Hvis man skal finde 1,6 milliarder kroner nu, så skal det ske inden for den aktivitet, som staten foretager sig i 2015. Så man er nødt til at sige, om man vil afskedige nogle offentligt ansatte eller på anden vis skære ned i igangsat aktivitet.

Adspurgt til finansieringen af ordningen henviste Venstres pressetjeneste onsdag til partiets finanslovforslag for 2015.

Her er boligjobordningen prissat lidt lavere end Skatteministeriet gør - nemlig til 1375 millioner kroner for 2015.

Sammen med partiets øvrige tiltag finansieres det gennem en række besparelser på blandt andet DSB, øget konkurrenceudsættelse og en tilbagerulning af det øgede fradrag for fagforeningskontingenter.

Partiet ønskede dog onsdag ikke at udpege, hvordan man specifikt vil finansiere boligjobordningen i 2015.

Benny Engelbrecht giver dog ikke meget for, at man kan finde pengene via de forslag, som Venstre har lagt frem:

- Jeg har meget svært ved at forestille mig, at besparelserne omkring DSB kan høstes i år. Og at det vil være tilstrækkeligt, medmindre man direkte skærer i DSB.

- Hvis man ser på forslaget om at sløjfe fradraget for fagforeningskontingenter, så skal man i givet fald ændre i fradrag, som folk allerede har fået. Det vil berøre mange danskere og være svært at gennemføre, siger Benny Engelbrecht.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip