Skattesag: Spansk konge snupper søsters hertugindetitel

Skrevet af admin

12/06/2015

Mest læste i dag

Spaniens konge, Felipe VI, har taget titlen som hertuginde fra sin søster, der snart skal møde i retten i en skattesag, der kan ende med den første straf til et medlem af kongehuset.

Sagen om skattesvindel kommer i kølvandet på andre uheldige historier i kongefamilien, og sidste sommer valgte kong Juan Carlos at abdicere.

Kong Felipe VI overtog tronen efter sin far, og den 47-årige konge viser med sin beslutning om søsteren Cristina de Borbons titel tilsyneladende vilje til at styrke den skandaleombruste families omdømme.

Sagen om skattesvindel er knyttet til en efterforskning af en række transaktioner, som Cristina de Borbons mand, den tidligere olympiske håndboldspiller Iñaki Urdangarín, har foretaget, og som har ført til anklager om millionsvindel.

Der er to anklagepunkter om skattesvindel mod Cristina de Borbon.

Dømmes kongesøsteren skyldig i skattesagen, vil det være første gang, at et medlem af den spanske kongefamilie straffes ved en domstol i landet.

Titlen som hertuginde af Palma de Mallorca blev tildelt Cristina de Borbon af kong Juan Carlos, da hun blev gift i 1997 med Iñaki Urdangarín.

Både Cristina de Borbon og hendes mand har nægtet sig skyldige i skattesnyd.

/ritzau/Reuters