Skattesag: Spansk konge snupper søsters hertugindetitel

Spaniens konge, Felipe VI, har taget titlen som hertuginde fra sin søster, der snart skal møde i retten i en skattesag, der kan ende med den første straf til et medlem af kongehuset.

Sagen om skattesvindel kommer i kølvandet på andre uheldige historier i kongefamilien, og sidste sommer valgte kong Juan Carlos at abdicere.

Kong Felipe VI overtog tronen efter sin far, og den 47-årige konge viser med sin beslutning om søsteren Cristina de Borbons titel tilsyneladende vilje til at styrke den skandaleombruste families omdømme.

Sagen om skattesvindel er knyttet til en efterforskning af en række transaktioner, som Cristina de Borbons mand, den tidligere olympiske håndboldspiller Iñaki Urdangarín, har foretaget, og som har ført til anklager om millionsvindel.

Der er to anklagepunkter om skattesvindel mod Cristina de Borbon.

Dømmes kongesøsteren skyldig i skattesagen, vil det være første gang, at et medlem af den spanske kongefamilie straffes ved en domstol i landet.

Titlen som hertuginde af Palma de Mallorca blev tildelt Cristina de Borbon af kong Juan Carlos, da hun blev gift i 1997 med Iñaki Urdangarín.

Både Cristina de Borbon og hendes mand har nægtet sig skyldige i skattesnyd.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip