Skattesag: Vidne husker intet

Da daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt (S) kom i mediestorm i sommeren 2010 på grund af sin mand, Stephen Kinnocks, skatteforhold, satte det ifølge flere vidner himmel og jord i bevægelse i Skatteministeriet.

Men for fagdirektør Jan Lund, der onsdag blev afhørt af Skattesagskommissionen, gjorde sagen åbenbart ikke det helt store indtryk.

I hvert fald husker han meget lidt om begivenhederne, som han tilsyneladende på ingen måde var en central aktør i.

- Det erindrer jeg ikke, var således hans mest brugte svar under den halvanden time lange afhøring.

Jan Lunds rolle i skattesagen begrænser sig tilsyneladende til, at han var involveret i at udarbejde en pressemeddelelse og arrangere et møde mellem Skat København og nogle juridiske eksperter fra Skatteministeriet.

Skattesagskommissionen borede en del i det møde, da der formelt set skal være vandtætte skotter mellem ministeriet og den skatteregion, der afgør en konkret sag.

- Er det en juridisk kompliceret sag? spurgte kommissionens udspørger Lars Kjeldsen.

- Det er jeg ikke den rette til at vurdere. Men det ville være ærgerligt, hvis de ikke kunne trække på vores jurister, lød svaret fra Jan Lund.

Kommissionen interesserede sig også for pressemeddelelsen, som indeholder et citat af Erling Andersen.

Erling Andersen har selv forklaret, at han følte, at han fik pressemeddelelsen "stoppet ned i halsen". Egentlig var han imod, at Skat skulle sige noget som helst om en konkret personsag.

- Har du tidligere oplevet at man i relation til konkrete personsager skriver en pressemeddelelse? spurgte Lars Kjeldsen.

- Nej, svarede Jan Lund.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip