Skattevidne vil hjælpe Troels Lund Poulsen

"Skatteministeren har prøvet at få Skat Københavns afgørelse omgjort."

Den sætning står at læse i en skriftlig redegørelse fra direktøren for Skat København, Erling Andersen, der i 2010 var hovedansvarlig for at behandle sagen om Helle Thorning-Schmidts (S) og Stephen Kinnocks skatteforhold.

Hvis den daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) virkelig har forsøgt at få afgørelsen "omgjort", kan det være i strid med reglerne. Det er nemlig ene og alene den enkelte skatteregion, altså Skat København, der afgør konkrete sager.

Og påstanden om, at Troels Lund Poulsen skulle have forsøgt at få afgørelsen omgjort, bliver sandsynligvis helt central, når Skattesagskommissionen tirsdag skal afhøre produktionsdirektør Steffen Normann Hansen fra Skatteministeriet.

Normann Hansen er nemlig, ifølge Erling Andersen, kilden til oplysningen om, at skatteministeren forsøgte at få afgørelsen omgjort.

Advokat Torben Koch, der er bisidder for Steffen Normann Hansen, har talt med sin klient om netop den centrale påstand, som Normann Hansen skulle have givet Erling Andersen på et møde 20. september 2010.

Ifølge Torben Koch vil Steffen Normann Hansen tage afstand fra påstanden.

- Han har ikke på noget tidspunkt fået den opfattelse, at ministeren forsøgte at blande sig i afgørelsen, endsige forsøgte at lave den om, siger Torben Koch til Ritzau.

- Han kan selvfølgelig ikke sige, om Troels Lund Poulsen har forsøgt at gøre det, men han har ikke kendskab til det, forklarer advokaten.

Steffen Normann Hansen var som produktionsdirektør Erling Andersens chef. I det ministerielle hierarki rangerede han under daværende departementschef Peter Loft.

Med den placering blev han en slags avanceret sendebud mellem Skatteministeriets top på den ene side og Skat København på den anden side, da det skulle afgøres, om den nuværende statsministers ægtefælle skulle betale skat i Danmark.

Steffen Normann Hansen er derfor en meget central person for Skattesagskommissionen, der skal finde ud af, om nogen uden for Skat København forsøgte at påvirke afgørelsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip