Skib fra Aalborg mod Skotland kæntret: Otte frygtes omkommet

Der er sket en katastrofe i farvandet nord for Skotland.

Fragtskibet Cemfjord er kæntret, og de otte ombordværende frygtes omkommet, skriver avisen Scotsman på sin netavis. Det kæntrede skib blev opdaget af en færge, der passerede det og slog alarm.

Fire redningsskibe, to redningshelikoptere og andre fartøjer er i øjeblikket i gang med at lede efter de otte savnede besætningsmedlemmer.

Shetlands kystvagt koordinerer arbejdet.

Ifølge The Scotsman var Cemfjord sejlet fra Aalborg og skulle til Runcorn i Chesfire, England.

Cemfjord er ifølge avisen indregistreret på Cypern, og det er 83 meter langt.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at færgen opdagede det kæntrede skib 24 kilometer nordøst for Wick.

Den skotske avis Daily Record skriver, at kystvagten blev kontaktet af færgen omkring klokken 14.30 lokal tid lørdag. Videre skriver avisen, at det forulykkede skib sidst blev set fredag klokken 13.

Avisen citerer en talsmand for kystvagten for at sige, at vejret har været specielt dårligt i det område, der er Cemfjords sidst kendte position.

Cemfjord har så vidt vides ikke udsendt noget nødsignal.

- Jeg ved ikke, hvad der skete, og jeg tror ikke, at nogen kan fortælle os det, siger en talsmand for kystvagten til BBC.

Cemfjord, der er et tørlastskib og sejler med cement, har også været uheldig i danske farvande på grund af en fuld kaptajn.

Den 30. juli i fjor stødte det tysk-ejede skib på grund ved Læsø med en fuld kaptajn om bord. Skibet var på vej fra Aalborg til Goole i England med 2100 ton cement, da det stødte på grund ved Læsø Rende.

Den russiske kaptajn på skibet erkendte, at han var fuld og betalte en bøde på 10.000 kroner for spritsejlads. I mellemtiden hyrede skibets tyske rederi en ny kaptajn.

Selv om skibet er ejet af et tysk rederi kan det godt sejle under cypriotisk flag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip