Skideballesag: Skoler råber efter hjælp

Skoler har svært ved at løse disciplinære problemer med tosprogede elever. Ifølge landets skoleledere er udfordringen vokset.

Det er ikke kun på Ejerslykkeskolen i Odense, at undervisningen af tosprogede elever rummer vanskeligheder.

Som beskrevet i Fyens Stiftstidende har Ejerslykkeskolens leder, Birgitte Sonsby, skældt en flok børn ud med ordene "jeg er så skide træt af jer muslimer, der ødelægger undervisningen".

En udtalelse, der har ført til, at faderen til en af eleverne har politianmeldt skolelederen.

Før sommerferien henvendte Vollsmose-skolerne Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen sig til Odense Kommunes skoleafdeling for at dele deres frustrationer.

- Nogle skoler føler sig udfordret af mindre grupper af elever, der forstyrrer undervisningen. Og nogle af disse elever har tokulturel baggrund, fortæller Odenses børn og unge-rådmand Stina Willumsen (SF).

- Derfor er skoleafdelingen allerede, uafhængigt af sagen på Ejerslykkeskolen, i gang med et arbejde, der skal kortlægge, om vi får gode nok resultater af vores indsatser på tosprogsområdet, forklarer hun.

Ifølge Odenses skolechef, Poul Anthoniussen, vil ledelsen på Odense-skoler med mange tosprogede elever i den forbindelse blive inviteret til et seminar for at drøfte problemerne.

Og der er noget at tage fat på.

I hvert fald mener Anders Balle, formand for Skolelederforeningen, at integrationsopgaven i folkeskolen er blevet større:

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er blevet en sværere opgave. Særligt i forhold til drengene, hvor nogle drenge over for kvindelige lærere og ledere udviser manglende respekt, lyder det fra Anders Balle.

Niels Egelund, der er professor og skoleforsker på Aarhus Universitet, mener også, at situationen omkring tosprogede elever i folkeskolen er blevet intensiveret igennem de seneste år.

- Andelen af tosprogede er blevet større, og ghettoiseringen øget. Det betyder, at man som lærer eller leder i folkeskolen oftere risikerer at komme ud i den her type situationer, siger han til Fyens Stiftstidende.

På grund af efterårsferie har det ikke været muligt for avisen at træffe ledelsen på nogen af Vollsmose-skolerne.

 

 

Dagens Gossip