Skiferie med isfiskeri

Den årlige skiferie i januar eller februar er for mange familier en fast tradition. Men i ski- og rejsebranchen mærker man også, at mange gerne vil sætte deres eget præg på vinterferien.

Nok er skiløbet stadig den centrale aktivitet, men flere familier efterspørger også andre oplevelser, som kan være nemmere at lave sammen i en familie, hvor ikke alle er lige dygtige på ski.

Skiferie med isfiskeri

Den interesse mærker man også på Rondetunet, det danskejede fjeldcenter ved Rondane Nationalpark i Norge:

- Mange af vores gæster laver fælles aktivitetsdage, hvor de eksempelvis vandrer med snesko på fjeldet med en af vores guider. Andre benytter muligheden for at prøve at isfiske efter røye og ørred på Atnsjøen, fortæller Ole Klausen, der er daglig leder på fjeldcenteret.

- Det er en helt speciel oplevelse at bore hul i isen, placere en god stol og sætte sig med tophue og varm termokaffe inden for rækkevidde og vente på at fisken bider, forklarer Ole Klausen.

Danskerne vil selv præge ferien

Den norske turistorganisation, Innovasjon Norge, bekræfter samme tendens:

- Vi oplever i disse år, at flere danskere selv ønsker at sætte et præg på vinterferien. Og dette er vores destinationer i Norge bevidste om, så derfor kommer der hele tiden nye aktiviteter til, siger Thomas Kær Mahler, seniorrrådgiver i Innovasjon Norge.

 

Dagens Gossip