Skjern Bank taber som ventet stort i 2014

Skjern Bank er kommet ud af 2014 med et underskud på 56,7 millioner kroner før skat. Resultatet er dermed dårligere i forhold til 2013, hvor der var et overskud på 36,2 millioner kroner før skat.

Det fremgår af bankens årsregnskab, der er offentliggjort tirsdag eftermiddag.

Tilbagegangen var dog ventet, idet banken allerede 9. februar efter besøg fra Finanstilsynet havde leveret hovedtallene for regnskabsåret.

Finanstilsynet var på ordinær undersøgelse i banken i januar. Det resulterede i påbud om nedskrivninger i niveauet 100 millioner kroner, der alle er medregnet i bankens resultat for 2014.

- Ledelsen vurderer regnskabet for meget utilfredsstillende, men kan samtidig konstatere, at banken på alle andre områder end nedskrivninger er i en meget tilfredsstillende udvikling, skriver banken i regnskabet.

I det forgangne år har Skjern Bank opgjort nedskrivninger på udlån til 154,4 millioner kroner mod 67,1 millioner kroner i 2013.

Ud over en skærpet praksis fra Finanstilsynet - efter Skjern Banks opfattelse - skyldes de øgede nedskrivninger den igangværende krise i landbruget, som har reduceret afregningspriserne på især svinekød og mælk kraftigt i andet halvår af 2014.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip