Skoleelever skælder ud på K og DF

De Konservative og Dansk Folkeparti spænder ben for nytænkning og fremskridt, når de går i mod undervisningsministerens nye form for tværfaglig gruppeprøve.

Sådan lyder det nu fra Danske Skoleelever, der er begejstrede for udsigten til en ny prøveform.

- Det er en rigtig ærgerlig situation, hvis Konservative og Dansk Folkeparti skal få lov til at blokere for innovation og nyt perspektiv i afgangsprøven. Vi har i den grad brug for, at politikerne tør tage skridt i retningen af en moderne afgangsprøve, som baserer sig på de egenskaber, vi ønsker, eleverne skal have i dagens samfund, siger Vera Rosenbeck, der er formand for Danske Skoleelever.

Den nye afgangsprøve er en tværfaglig gruppeprøve, som rummer fagområder, der er fælles for fagene biologi, geografi og fysik/kemi. Den skal erstatte den gamle obligatoriske afgangsprøve i fysik/kemi.

Dansk Folkeparti og Konservative er meget skeptiske over for forslaget.

Men skoleeleverne mener, at den ny prøve er god til at teste elevernes evner til problemløsning og deres kendskab til de forskellige fag, der hører under den.

Man har testet prøven på forskellige skoler.

- Jeg var selv til gruppeprøven, og min klasse oplevede, at den fungerede langt bedre end andre prøveformer, vi har i grundskolen i øjeblikket. Det er den samme tilbagemelding, vi har fået fra elever på andre forsøgsskoler, siger Vera Rosenbeck.

Skoleeleverne opfordrer undervisningsminister Christine Antorini til at ignorere kritikken.

- Vi forventer ikke, at Christine Antorini let lader sig afskrække, men derimod at ministeren fortsat holder ord og forhandler videre på baggrund af det progressive forslag om en samlet science- prøve, hvor eleverne har mulighed for at gå op i grupper, understreger Vera Rosenbeck.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip