Skoleeleverne klar til at trække i sportstøjet

24/05/2013 10:18

BNB

Nyheder
Og skoleeleverne er klar til lidt ekstra motion.»Det er en fin idé med en masse fysisk aktivitet i skolerne. Mange undersøgelser viser, at det har en rigtig stor effekt på elevernes læring, og at det stimulerer hjernen til at fungere bedre, så vi kan lære noget mere. Så det er rigtig godt, hvis vi kan få det klemt ind sammen med alle de andre ting, vi gerne vil have i skolen,« siger formand for Danske Skoleelever, Agnete Vienberg Hansen.Forslaget om én times idræt på skoleskemaet hver dag er et blandt ti punkter, som VKO har kastet ind i skoleforhandlingerne. Og flere af punkterne er idéer, som kan skabe en bedre skole, mener Danske Skoleelever.Blandt andet forslaget om, at man som minimum skal have karakteren 2 i dansk og matematik for overhovedet at kunne få et afgangsbevis.»Hvis du ikke kan få 2 i dansk, så er det sandsynligvis fordi du ikke kan læse, og så er det uhyre svært at gennemføre en ungdomsuddannelse,« siger Agnete Vienberg Hansen.Derfor bør folkeskolen sætte ind med ekstra undervisning, hvis eleven ikke kan få 2 i dansk, mener elevformanden.»Grundskolen skal sørge for, at man kan læse. Det er der, man skal lære det,« siger hun.Agnete Vienberg Hansen er dog ikke så begejstret for VKO-idéen om, at der skal uddeles karakterer allerede i 4. klasse.»I 4. klasse har man svært ved at erkende sit eget niveau og forstå, at man måske ikke er så dygtig. Så jeg kan ikke se, at det vil have nogen gavn. Jeg synes, det er fint, at man giver feedback til eleverne med en skriftlige kommentar. Det er meget hårdt og ikke særlig rart at få en karakter, når man ikke er ældre,« siger formanden for Danske Skoleelever.Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti fremlagde de ti indspark til skoleforhandlingerne for undervisningsminister Christine Antorini (S) torsdag. Forhandlingerne genoptages fredag klokken 11.

Mest læste i dag

Og skoleeleverne er klar til lidt ekstra motion.

»Det er en fin idé med en masse fysisk aktivitet i skolerne. Mange undersøgelser viser, at det har en rigtig stor effekt på elevernes læring, og at det stimulerer hjernen til at fungere bedre, så vi kan lære noget mere. Så det er rigtig godt, hvis vi kan få det klemt ind sammen med alle de andre ting, vi gerne vil have i skolen,« siger formand for Danske Skoleelever, Agnete Vienberg Hansen.

Forslaget om én times idræt på skoleskemaet hver dag er et blandt ti punkter, som VKO har kastet ind i skoleforhandlingerne. Og flere af punkterne er idéer, som kan skabe en bedre skole, mener Danske Skoleelever.

Blandt andet forslaget om, at man som minimum skal have karakteren 2 i dansk og matematik for overhovedet at kunne få et afgangsbevis.

»Hvis du ikke kan få 2 i dansk, så er det sandsynligvis fordi du ikke kan læse, og så er det uhyre svært at gennemføre en ungdomsuddannelse,« siger Agnete Vienberg Hansen.

Derfor bør folkeskolen sætte ind med ekstra undervisning, hvis eleven ikke kan få 2 i dansk, mener elevformanden.

»Grundskolen skal sørge for, at man kan læse. Det er der, man skal lære det,« siger hun.

Agnete Vienberg Hansen er dog ikke så begejstret for VKO-idéen om, at der skal uddeles karakterer allerede i 4. klasse.

»I 4. klasse har man svært ved at erkende sit eget niveau og forstå, at man måske ikke er så dygtig. Så jeg kan ikke se, at det vil have nogen gavn. Jeg synes, det er fint, at man giver feedback til eleverne med en skriftlige kommentar. Det er meget hårdt og ikke særlig rart at få en karakter, når man ikke er ældre,« siger formanden for Danske Skoleelever.

Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti fremlagde de ti indspark til skoleforhandlingerne for undervisningsminister Christine Antorini (S) torsdag. Forhandlingerne genoptages fredag klokken 11.