Bondo overvejer en sympatikonflikt

04/04/2013 11:27

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Hvis lockouten mod landets lærere trækker ud, er formanden for Danmarks Lærerforening (DLF), Anders Bondo Christensen, klar til at tage imod FOA's tilbud om sympatistrejke.

- Vi har brug for al den støtte, vi kan få for at presse KL og Finansministeriet. Men jeg håber ikke, det bliver aktuelt, for så betyder det, at lockouten kommer til at vare mere end fire uger, siger Anders Bondo Christensen.

Han henviser til, at FOA er forpligtet til at varsle sympatistrejken fire uger inden, den rent faktisk kan træde i kraft.

Skulle det komme så langt, vil danmarkshistoriens største lockout få selskab af en fra FOA's 192.305 medlemmer. Det betyder, at landets dagplejere, sygehjælpere og social- og sundhedshjælpere bliver hjemme fra arbejde.

Formanden for FOA, Dennis Kristensen, har tidligere meldt ud, at såfremt lærerne beder om sympatistrejke, står hans fagforening klar.

Pædagogernes forbund Bupl og HK Kommunal, der organiserer skolesekretærerne, har tidligere afvist at gå med i en sympatikonflikt.

Selv om forholdet mellem DLF og KL lige nu er på frysepunktet, håber Anders Bondo Christensen fortsat, at parterne vil lande en aftale ved forhandlingsbordet, uden at trække andre faggrupper med i konflikten.

- Vi tager FOA's håndsrækning som et kæmpe skulderklap. Men jeg håber ikke, at denne lockout, der er KL's galmandsværk, skal bringe andre faggrupper ud i en strejke, slutter Anders Bondo Christensen.

/ritzau/