Skolekonflikt: Skolepædagoger må i arbejdstøjet under lockout

Først den 14. maj tager Arbejdsretten stilling til, om det er konfliktramt arbejde.

Det mener Kommunernes Landsforening (KL) ikke det er, og derfor er tvisten endt i Arbejdsretten, som torsdag behandlede sagen uden at nå frem til en afgørelse.

Først 14. maj afklares det, om BUPL har ret i, at antallet af elever i sådanne situationer skal reduceres, om eleverne skal sendes hjem, eller om pædagogerne kan have ansvaret for hele klasser, sådan som KL mener.

I ventetiden må pædagogerne følge ordren fra skoleledelsen, og det ærgrer BUPLs formand, Henning Pedersen.

»Det er stærkt utilfredsstillende, at vi ikke kan få en hurtigere afklaring på det. Og det er problematisk for de pædagoger, der står ude på skolerne og er i tvivl om, hvorvidt de påtager sig konfliktramt arbejde eller ej. De kommer til at leve med den usikkerhed, formodentlig under hele konflikten,« siger Henning Pedersen ifølge BUPLs hjemmeside.

Han er ikke i tvivl om, at KL vil have pædagogerne til at afbøde virkningerne af konflikten, og han minder om en situation på Gadehaveskolen i Høje-Taastrup Kommune, hvor to pædagoger tirsdag havde ansvar for 68 børn. KLs chefforhandler, Michael Ziegler (K), er borgmester i netop Høje-Taastrup.

I KLs optik er pædagogforbundet galt afmarcheret, når det beskylder kommunerne for at tvinge pædagogerne til at udføre konfliktramt arbejde.

»Pædagogerne må have glemt, at det at være skolepædagog er en fællesbetegnelse, der dækker over fem-seks forskellige opgaver,« sagde kontorchef i KL, Karsten Thystrup, inden Arbejdsretten traf beslutning om at udsætte sagen.

»Der er skolepædagoger, der underviser i klasserne, og som har eneansvar for undervisningen. Hvordan skulle det give mening, at de kun må føre tilsyn med halvdelen af de elever, som vedkommende i øvrigt er ansat til at undervise,« pointerede Karsten Thystrup.

Ifølge BUPL er der i 21 kommuner eksempler på, at skoleledere beder pædagoger påtage sig opgaver, som ifølge BUPL er konfliktramt arbejde.

 

Dagens Gossip