Skoleleder afviser vold mod elever

Ingen elever er blevet låst inde imod deres vilje, og ingen af de ansatte har sparket eller fastholdt børnene i strid med loven.

Sådan lyder svaret fra lederen af Bækholmskolen i Odense, som torsdag blev fokus for stor medieinteresse, efter en gruppe forældre i Fyens Stiftstidende klagede over forholdene.

Susan Stage tager til genmæle over telefon fra Australien, hvor hun er på ferie:

- Jeg kan ikke genkende det. Jo, der har en enkelt gang været tale om, at en medarbejder har låst en dør for at beskytte et barn imod noget voldsomt udefra, siger hun til Fyens Stiftstidende.

- Mit personale er uddannet til det. Vi har haft en tidligere betjent ude på skolen, og ham har vi også konsulteret i det her, og der er ikke noget at udsætte på de måder, vi har foretaget magtanvendelser på, siger hun.

Bækholmskolen er en specialskole, og mange af de 40 børn har trivselsproblemer og autisme-diagnoser.

Susan Stage beskriver en voldsom hverdag, som sidste år resulterede i 121 magtanvendelser.

- Jeg vil forklare tallene med, at der er børn, der er i rigtig dårlig trivsel. De er bange og har svært ved at overskue deres hverdag, og når det bliver for meget for dem, kan reaktionen være at smide med sten efter os, bide, slå, sparke, spytte, kradse.

- Vi har også børn, der kaster med møbler. Når medarbejderne føler, de er i fare, kommer det til en magtanvendelse, siger hun.

Odense Kommune har arbejdet på sagen det seneste halve år, men efter den har fået fornyet liv i medierne, går man skridtet videre.

- Vi har besluttet, at der skal en uvildig undersøgelse til, for at lade tvivlen komme både børn, forældre og medarbejdere til gode, fortæller skolechef Poul Anthoniussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip