Skolemassakre: Actionstjernen Steven Seagal træner løs

Den kontroversielle sherif Joe Arpaio fra den amerikanske delstat Arizona har sat actionskuespilleren Steven Seagal til at lede en træningslejr, hvor frivillige skal lære, hvad de skal gøre under et skoleskyderi.

Arpaios politistyrke af 3450 frivillige mænd og kvinder har i flere år hjulpet Arizona-sheriffen med at spotte spritbilister og illegale indvandrere.

Men efter at 26 mennesker mistede livet under en skolemassakre i delstaten Connecticut i december, skal den frivillige hær nu også fokusere på skoleskyderier.

Våbenøvelserne finder sted lørdag, og 40 bevæbnede frivillige deltager sammen med seks instruktører, som vil simulere et skoleskyderi. Teenagere skal spille studerende under træningen.

Den 60-årige amerikanske skuespiller Steven Seagal, der blandt andet har det sorte bælte i japansk kampsport, skal lede træningsøvelserne, der skal lære de frivillige forskellige taktikker.

Arpaio, som kalder sig "USA's sejeste sherif", satte i sidste måned medlemmer af sin hær af frivillige til at patruljere nær skoler i kølvandet på den blodige massakre i december.

Tragedien på grundskolen Sandy Hook i Newtown genåbnede debatten om USA's omstridte våbenlove.

Præsident Barack Obama har for nylig præsenteret en pakke af våbenstramninger - blandt andet et forbud mod automatvåben til private. Forslag, der sandsynligvis får en hård medfart i Repræsentanternes Hus, hvor Republikanerne sidder på flertallet.

Det er ikke første gang, at Steven Seagal arbejder for at opretholde lov og orden i USA. I 2011 blev han vicesherif i Texas' Hudspeth County.

Actionstjernen havde stor succes med sine filmroller som hårdtslående helt i 1980'erne og 1990'erne. Blandt andre "Kapring på åbent hav" fra 1992.

I det seneste årti har han hovedsageligt optrådt i mindre film, og i 2005 sprang han også ud som musiker og udgav sit første album.

/ritzau/Reuters

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip