Skoleskyderi i USA: Mand tager gidsler

En ung mand bevægede sig tirsdag ind på en grundskole i den amerikanske by Atlanta i delstaten Georgia og tog flere ansatte som gidsler.

Manden var bevæbnet med en Kalashnikov og adskillige andre skydevåben, og mens han holdt medarbejdere fanget i et lokale, affyrede han skud mod politiet uden for bygningen.

Den unge mand skød omkring seks gange mod politistyrkerne, der havde omringet grundskolen Ronald E. McNair Discovery Learning Academy. Manden overgav sig dog, da betjentene besvarede ilden.

Ifølge politiet er gerningsmanden 25 år, men det er uklart, om han har en forbindelse til skolen.

Skolebørn blev evakueret og bragt til et nærtliggende Walmart-center, hvor de blev genforenet med deres bekymrede forældre.

Det er omkring otte måneder siden, at de amerikanske våbenlove for alvor blev sat på den politiske dagsorden.

En ung mand skød og dræbte 20 mindre børn og seks voksne på grundskolen Sandy Hook i Newtown, Connecticut, i december. Skolemassakren var en af de værste i USA's historie.

Flere amerikanske delstater har siden strammet deres våbenlov, men på nationalt plan er lovgivningen uændret, selvom præsident Barack Obama har arbejdet hårdt for at ændre lovteksten.

I april led Obamas planer et stort nederlag, da Senatet nedstemte en række ændringsforslag.

Et flertal af politikerne afviste at udvide baggrundstjekket af folk, der ønsker at købe skydevåben samt at forbyde halvautomatiske våben og store magasiner.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip