Skovskidere skal betale med mobilen

Udgifterne til at holde skovtoiletterne rene er så store, at Naturstyrelsen nu vil forsøge sig med en betalingsmodel, hvor man skal betale via SMS for at komme ind på toiletterne.

»Det er en meget stor udgift at rengøre og vedligeholde offentlige toiletter, og vi er interesserede i at afprøve, om betaling kan få økonomien til at hænge sammen,« siger skovrider Hans Henrik Christensen fra Naturstyrelsen i Hovedstaden til styrelsens hjemmeside.

Der bliver årligt brugt 100.000 skattekroner på at holde skovtoiletterne rene.

Forsøget med betalingen kommer i første omgang til at køre i området omkring Jægersborg Dyrehave, Springforbi og ved Mikkelborg ved Rungsted nord for København.

Det koster fem kroner at komme på toilettet, og det fungerer på den måde, at man sender en SMS til nummeret 1944, hvori man skriver »NST« (som i Naturstyrelsen, red.) og et tal, der viser, hvilket toilet man står ved. Få sekunder efter vil der lyde et bip fra toilettet, og døren går op.

»Nu ser vi, hvordan betalingstoiletterne virker, og hvordan brugerne tager imod dem. Vi vurderer løbende, om ordningen fungerer, og om det er noget, vi skal fortsætte med,« siger Hans Henrik Christensen.

 

Dagens Gossip