Skt. Petri og First Hotels Vesterbro får ny ejer

Den lille bevingede elefant har længe vogtet over murstenene på det gamle Skt. Petri hotel på Krystalgade i København og over glasfacaden på First Hotels Vesterbro. Men nu overgår både mursten og medarbejdere til en ny ejer. First Hotels har nemlig solgt begge hoteller til kæden Nordic Choice Hotels, som vil være Nordens største.

Handelen, som også omfatter et hotel i Stockholm, vil indbringe en halv milliard norske kroner til First Hotels, og pengene falder på et tørt sted, da den danske hotelbranche er presset, og First Hotels har haft det svært i økonomien.

»Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi har haft vores udfordringer, og med den her handel får vi nu mulighed for at få en indtægt på i omegnen af en halv milliard norske kroner, hvilket gør, at vi får mulighed for at forbedre og videreudvikle de eksisterende 56 First Hoteller i Skandinavien,« siger Tony Bak, regionschef for First Hotels i Danmark.

På pressemødet onsdag var begge parter meget tilfredse med handlen, da First Hotels får løst nogle finansieringsproblemer på ejendomssiden, og Nordic Choice Hotels får muligheden for at komme tilbage til Danmark, hvor kæden måtte trække sig fra på grund af nogle tidligere investeringer.

»Vi lovede, at vi skulle komme tilbage, og det har vi nu gjort på en god måde med købet af disse to hoteller i København,« siger Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels og tilføjer:

»Skt. Petri er jo en fantastisk ejendom og et fantastisk hotel, som har gjort det godt, og vi tror, der er potentiale for udvikling. Vi har også planer for Vesterbro, som er et stort hotel med en god placering, som passer godt i vores portefølje. Men en vigtig del af denne transaktion er også købet af Amarenten.«

Med i handlen fulgte nemlig også First Hotels hotel på Kungsholen i Stockholm, Amarenten, og Nordic Choice Hotels har estimeret investeringen til at ligge mellem 150 og 200 millioner norske kroner.

»Det har været en fantastisk dag for os i Nordic Choice, for det føles jo bedre at købe end at sælge. Så vi er tilfredse, First er tilfredse og banken er tilfredse,« siger Torgeir Silseth.

Nordic Choice Hotels vil være nordens største hotelkæde og handlen, som går i gennem 1. juli i år, er et stort skidt på vejen.

»Vi er et vækstselskab, og vi har været tro mod vores langsigtede strategi - vi vil være ledende hoteloperatør i Norden - og at vi er tilbage i Danmark, er et vigtigt skridt på vejen. Men vi har også meget andet nyt på trapperne og vi kommer også til at købe flere hoteller i Danmark, hvor vi vil være tilstede i alle større byer.«

Nordic Choice Hotels valgte de tre hoteller, da de finansieringsmæssigt hænger sammen og allerede var på bud. I en stor del af First Hotels portefølje ejer kæden nemlig ikke selve ejendommen, men i disse tilfælde var det både mursten og drift, der kunne overgå til en ny ejer.

Og det er noget, der kan mærkes i First Hotels, som på spørgsmålet om planerne for at lette presset i kæden svarede, at First Hotels ikke er pressede. Ikke længere i hvert fald. Regnskabet kommer dog først ud om nogle uger, da det er blevet udsat på grund af en konsolidering af koncernregnskabet.

Se også: Det skæve hotel på Amager

Se også: Så mærkeligt er der på Tivolis hotel

Se også: D'Angleterre efter ombygningen

 

 

Dagens Gossip