Skud dræber svensk politiker i Somalia

Også partiets gruppeformand i Stockholm, Ann-Margarethe Livh, er blevet ramt af skud i brystet og er ifølge svt.se indlagt på Den Afrikanske Unions felthospital i hovedstaden.

Skuddene faldt angiveligt under et forsøg på at bortføre Livh, mens begge politikere var af sted for et demokratiprojekt, hvor Vänsterpartiformanden skulle holde en forelæsning på et universitet.

Den 24-årige Abdirahim Hassan var medlem af partiets ungdomsafdeling, og han fungerede ifølge svt.se som tolk på turen.

Den bil, som de to politikere kørte i, blev ramt af skuddene, og den 24-årige blev ramt og døde angiveligt på stedet.

Hassans død er blevet bekræftet af hans familie, og SVTs reporter på stedet rapporterer, at Livh ikke er i livsfare.

Vänsterpartiets presseansvarlige ønsker ikke at oplyse om andet, end at de to har været involveret i skuddramaet.

»Vi kan bekræfte, at vi har haft to partimedlemmer i Somalia, og at de har været udsat for skud,« siger Åsa Mattson til svt.se.

FN-personale har ifølge svt.se totalt forbud mod at bevæge sig i området, og derfor sætter mediet spørgsmålstegn ved, om sikkerheden omkring de to politikere var på plads. Livh skulle være i Mogadishu i tre dage, og med sig havde hun kun en lokal politibetjent. Normalt vil man være beskyttet af tungt bevæbnet personale fra FN i sådanne omstændigheder, skriver mediet.

Det svenske udenrigsministerium har bekræftet, at en kvindelig statsborger er blevet såret af skud, men der er ikke nogle officielle oplysninger om manden.

 

Dagens Gossip