Skudramt par er uden for livsfare

23/09/2012 12:31

Newspaq

Nyheder
Det par, som lørdag aften blev ramt af flere skud i det sydvestlige København, er uden for livsfare. Både manden og kvinden er ved bevidsthed, og politiet har afhørt dem begge. - De har talt med pårørende i løbet af natten, fortæller Emil Jensen, central efterforskningsleder ved Københavns Politi, til Ritzau. Skudepisoden fandt sted cirka en time før midnat ved Pilestykket, som ligger tæt ved S-togs-stationen Ny Ellebjerg. Manden og kvinden sad sammen i en sofa i et kolonihavehus, da der skudt flere gange mod dem ind gennem et vindue. Boligen har status som helårsbeboelse. Parret, en 33-årig mand og en 23-årig kvinde, blev kørt i ambulance til Rigshospitalets Traumecenter. Manden blev ramt af strejfskud i ansigtet samt i sin ene overarm og skulder. Han har også punkteret højre lunge. Kvinden blev ramt af skud i låret. Hvilken type våben, der er anvendt, kan politiet endnu ikke sige noget om. Men der er fundet spor efter 9 mm-ammunition på stedet, hvilket tyder på, at der er skudt med et forholdsvist kraftigt våben. Politiet forventer, at en kriminaltekniker søndag vil være i stand til at fastslå, hvilken form for våben skuddene blev affyret fra. Der er endnu ingen spor af gerningsmændene, og motivet er politiet heller ikke kommet tættere på. - Vi har afhørt både manden og kvinden. De har været meget behjælpelige, men vi er endnu ikke klar over, hvad der ligger bag, siger Emil Jensen. Han er dog overbevist om, at sagen ikke skal sættes i forbindelse med de seneste dages konflikt mellem rockerbander i København eller andre bander. Den skudramte mand figurerer i politiets arkiver. - Men det er for småsager. Absolut ikke for noget af grovere karakter, siger efterforskningslederen.

Mest læste i dag

Det par, som lørdag aften blev ramt af flere skud i det sydvestlige København, er uden for livsfare. Både manden og kvinden er ved bevidsthed, og politiet har afhørt dem begge.

- De har talt med pårørende i løbet af natten, fortæller Emil Jensen, central efterforskningsleder ved Københavns Politi, til Ritzau.

Skudepisoden fandt sted cirka en time før midnat ved Pilestykket, som ligger tæt ved S-togs-stationen Ny Ellebjerg.

Manden og kvinden sad sammen i en sofa i et kolonihavehus, da der skudt flere gange mod dem ind gennem et vindue. Boligen har status som helårsbeboelse.

Parret, en 33-årig mand og en 23-årig kvinde, blev kørt i ambulance til Rigshospitalets Traumecenter.

Manden blev ramt af strejfskud i ansigtet samt i sin ene overarm og skulder. Han har også punkteret højre lunge. Kvinden blev ramt af skud i låret.

Hvilken type våben, der er anvendt, kan politiet endnu ikke sige noget om. Men der er fundet spor efter 9 mm-ammunition på stedet, hvilket tyder på, at der er skudt med et forholdsvist kraftigt våben.

Politiet forventer, at en kriminaltekniker søndag vil være i stand til at fastslå, hvilken form for våben skuddene blev affyret fra.

Der er endnu ingen spor af gerningsmændene, og motivet er politiet heller ikke kommet tættere på.

- Vi har afhørt både manden og kvinden. De har været meget behjælpelige, men vi er endnu ikke klar over, hvad der ligger bag, siger Emil Jensen.

Han er dog overbevist om, at sagen ikke skal sættes i forbindelse med de seneste dages konflikt mellem rockerbander i København eller andre bander.

Den skudramte mand figurerer i politiets arkiver.

- Men det er for småsager. Absolut ikke for noget af grovere karakter, siger efterforskningslederen.