Skuffet Johanne vil ikke frede regeringen

For der er masser af udfordringer og tidligere synder at rette op på for regeringen. Og med vismandens håndfaste melding om, at der er plads til en vækstpakke på 10-12 milliarder kroner, er der ingen undskyldning for ikke at gøre det, mener Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø).

»Det er dybt useriøst, når regeringen igen og igen sammenligner statens økonomi med en privatøkonomi og siger, at vi ikke kan bruge penge, vi ikke har. Der er altså forskel på en samfundsøkonomi og en privatøkonomi, og der er historisk belæg for, at det er vældig fornuftigt for et land at investere i en krisetid. Det er den måde, vi får gang i hjulene igen. Derfor er jeg undtagelsesvis enig med Whitta-Jacobsen,« siger Johanne Schmidt-Nielsen til Ugebrevet A4.

Hun vil ikke ud med Enhedslistens konkrete krav til finansloven, før hun ved, hvad regeringen spiller ud med. Blot sige, at der er tre overskrifter på den liste, som partiet tager med til forhandlingerne: Beskæftigelse, social genopretning og styrkelse af det grønne område.

Samtidig understreger Johanne Schmidt-Nielsen, at det ikke bare er en ekspeditionssag at få regeringens støtteparti til at stemme for finansloven tredje år i træk. Det vil afhænge af, om den indeholder forbedringer.

»Hvilke politiske aftaler, vi indgår, afhænger af indholdet. Det, synes jeg, er et godt princip,« siger Johanne Schmidt-Nielsen og pointerer, at hun efter to år med SRSF-regeringen er skuffet og på forhånd ikke ser særligt optimistisk på de forestående forhandlinger.

»Ingen er vist i tvivl om, at regeringen og Enhedslisten ligger et godt stykke fra hinanden rent politisk. Jeg tror, de fleste havde regnet med, at fællesmængden ville være større. Det havde vi i hvert fald. Men dét, at regeringen har flyttet sig så langt væk fra det, de gik til valg på, gør jo, at fællesmængden er blevet mindre,« siger hun til Ugebrevet A4.

 

Dagens Gossip