Skuffet SFer vil udfordre Krag i kampvalg

Astrid Krag er ikke den bedst egnede kandidat.

Der er mange andre og bedre formandsemner til at løfte arven efter Villy Søvndal, og de findes bedst gennem en åben og demokratisk proces i SF - ikke bag lukkede døre hos partitoppen på Christiansborg.

Sådan lyder meldingen fra den lokale SF-profil Christian Saggau, 1. viceborgmester i Helsingør, som nu truer Astrid Krag med kampvalg, hvis ingen andre stiller op mod hende.

Spørgsmål: Hvorfor truer du med at stille op?

- Jeg er medlem af et parti, som har været kendt for sit medlemsdemokrati, og det vil jeg også gerne have udfoldet sig i denne sag. Man sender et rigtigt godt signal ved at diskutere politik i stedet for at klappe det af bag lukkede døre.

- Jeg har været medlem i 35 år og har aldrig været med til at kåre en formand, og det synes jeg heller ikke, at vi skal gøre denne gang.

- Jeg vil gerne give et kærligt spark bagi til dem, som måtte gå og overveje at stille op som formand, at nu må de altså melde sig på banen. Jeg kunne godt finde bedre kandidater og en bedre politik end den, som Astrid Krag står for.

Spørgsmål: Hvad er der galt med sundhedsministeren?

- For mig repræsenterer Astrid Krag ikke den fornyelse, som SF nødvendigvis må gennemgå nu. Hun repræsenterer den mere akademiske tilgang til politik i stedet for den folkelige.

- Jeg har været tillidsmand og har arbejdet i fagbevægelsen i mange år og har en anden tilgang til politik end dem, som har studeret tre et halvt år på Københavns Universitet.

- Vi skal ikke tro på regnedrengene og Finansministeriets tal uden at stille kritiske spørgsmål til hele grundlaget for at drive politik. Vi overtager en dagsorden uden at være kritiske nok, og dermed bliver vi en del af et borgerligt Danmark.

Spørgsmål: Hvad gør du, hvis du ikke får lokket nogle af dine ligesindede ud af busken ved at true med at stille op?

- Så ringer jeg fem minutter i deadline til partikontoret og siger, at nu er jeg med.

- Og så må Astrid og jeg ud på landevejene. Ud til partiforeningerne, hvor Astrid måske kan få en på opleveren, når hun får at vide, hvordan det virkelige liv er ude i samfundet, siger Christian Saggau.

 

Dagens Gossip