Skulderklap fra Mesteren

Det første scenarie er den skinbarlige sandhed. Det andet er ikke sket. Endnu. For med blot halvanden måned til Premier League-sæsonen slutter og titlen som Årets Manager skal uddeles, er Michael Laudrup storfavorit til at overtage depechen efter Alan Pardew og lade sig hylde som sæsonens bedste på sit felt. Bookmakerne peger danskerens vej, og det samme gør hans kolleger. Kun en nedtur eller en pletfri slutspurt fra Sir Alex Ferguson og Manchester United kan komme i vejen for, at Laudrup kroner sin første sæson blandt venstrekørsel, friture og fantastisk fodboldglæde med et individuelt trofæ oveni den Capital One Cup-titel, han allerede har låst inde i Swanseas pokalskab.

- Michael har allerede vundet et trofæ i sin første sæson i England. Det er en vildt imponerende præstation, som han har al mulig grund til at være stolt af, lyder det fra Alan Pardew, da BT spørger ind til det danske navn, der kan præge manager-trofæet efter Pardews eget.

’En snu taktiker

Pardew vandt sin titel sidste år ved at overpræstere med et undertippet Newcastle-hold. Samme opskrift har kørt Laudrup i stilling i år, og historien om ’Den grimme ælling er populær, når årets bedste Premier League-boss skal findes. Derfor giver Laudrup baghjul til både Ferguson og manden han står face-to-face med senere i dag, Tottenhams André Villas Boas, når favoritten til titlen hives frem.

- Michael har haft et fænomenalt første år i engelsk fodbold. Han har vist sig som en meget snu og dygtig taktiker, og hans indkøb i denne sæson - især de spanske - har ramt lige i plet, siger Alan Pardew.

Newcastle-manageren fik selv en sjældent set otte-årig kontraktforlængelse ud af anstrengelserne i sidste sæson, men han har ikke formået at følge op på succesen. Det skyldes blandt andet nederlag til Swansea og Laudrup i begge sæsonens to indbyrdes opgør.

En fashionabel klub

- Swansea ’passer på bolden på fantastisk manér. For at gøre det, skal du have gode boldspillere, men også en manager, der fremelsker den måde at spille på. Det gør Michael, og det fortjener stor ros og kredit. Han har uden et øjebliks tvivl alt, hvad der skal til, for at få en lang og succesfuld karriere som manager, slutter Alan Pardew.

Står Michael Laudrup med trofæet i hånden til maj, melder han sig ind i en fashionabel klub, der ikke bare har Alan Pardew som medlem. Sir Alex Ferguson har vundet titlen som Årets Manager 10 gange, og også Arsene Wenger og José Mourinho kan tage imod Swanseas dansker.

 

Dagens Gossip