Sky-chef spottede Froome som 20-årig

Nogle kritikere mener, at Chris Froomes succes de seneste år har været lige lovlig overraskende. Blandt dem er danske Michael Rasmussen, der i hans klumme i BT torsdag skriver, at briten 'har haft en bemærkelsesværdig kort karriere på højeste niveau' og at, 'det ser grimt ud'.

Men Chris Froomes chef på Team Sky, Dave Brailsford, så allerede i 2006 en 'usleben diamant' i Chris Froome, som han mente kunne drive sin karriere til noget stort. Således imponerede en bare 20-årig Christopher Clive Froome Brailsford, som han hedder,  ved sin deltagelse i enkeltstarten ved Commonwealth Games i 2006 i Melbourne, Australien.

Som den dårligst rangerede af 72 ryttere begav Froome, som dengang repræsenterede Kenya, sig ud på den 40 kilometer lange tidskørsel. Hans tid i mål var bedre end de næste 49 ryttere, der kom i mål og rakte til sidst til en samlet 17. plads. Det var i den forbindelse, Dave Brailsford første gang stødte på Chris Froome.

- Han havde ikke det bedste udstyr. Jeg så hans tidskørsel; den her fyr kom ud af ingenting, han leverede den her fænomenale indsats. Jeg tænkte, 'bloody hell', hvem er den fyr, siger Dave Brailsford torsdag til velonews.com.

Den dag spottede Brailsford tydeligvis noget, ingen andre så. For selv om Froome altså ikke faldt helt igennem på enkeltstarten, var han alligevel mere end fem minutter efter vinderen Nathan O'Neill fra Australien og næsten tre minutter efter Svein Tuft, som han på onsdagens enkeltstart i Tour de France slog med 1'23".

- Det kræver noget at levere den indsats, han gjorde, på det udstyr han kørte på. Vi tænkte, 'den fyr kan helt sikkert noget'. Vi har altid tænkt, at han har været en usleben diamant, med et kæmpe potentiale, siger Sky-chefen.

Brailsford legede allerede i 2006 med tanken om det, der i dag er Team Sky. Efter succes med banelandsholdet fokuserede den britiske cykelpersonlighed nu på at finde ryttere til landevejen. Og radaren var altså stillet ind på unge Froome.

Chris Froome kom i 2008 ind på det sydafrikanske hold Barloworld. Det blev springbrættet til en karriere på de europæiske landeveje og dermed Brailsford og Team Sky.

- Efter Commonwealth Games åbnede vi kommunikationslinjerne til ham. Han  var på Barloworld sammen med Geraint (Thomas, red.) og Cummings (Steve, red.), så da vi startede med at tale om Team Sky, var han allerede på listen over ryttere, vi gerne ville have, siger Brailsford til velonews.com.

Chris Froome har netop indgået en ny kontrakt med Team Sky, der løber helt til 2016.

 

Dagens Gossip