Skydeklar pistol sender to »bandevagter« i fængsel

De to mænd, der er henholdsvis 23 og 28 år, og som ifølge politiet er tilknyttet bandegrupperingen VHK-gruppen (Værebros Hårde Kerne, red.), blev anholdt i Værebroparken i Bagsværd om aftenen 2. maj. De blev opdaget af en politipatrulje, og da den 28-årige stak af, smed han ifølge politiet en skydeklar pistol og en kniv fra sig. Han blev anholdt kort tid efter, mens den 23-årige blev pågrebet med en radio på sig. Begge var iført skudsikker vest.

»Det er vores opfattelse, at de var vagter sammen og i fællesskab rådede over pistolen til brug i bandekonflikten – og det har retten dømt dem for i dag (tirsdag, red.),« siger anklager Christian Schrøder fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Retten i Glostrup idømte den 23-årige en fængselsstraf på 15 måneder, mens den 28-årige fik to et halvt års fængsel, da han også blev dømt for blandt andet flere andre våbenbesiddelser.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Tirsdagens domme er blot de seneste i en række lignende sager, oplyser Københavns Vestegns Politi.

8. juli blev seks mænd med tilknytning til rockergruppen Bandidos idømt 15 måneders fængsel hver for blandt andet at besidde tre pistoler i et Bandidos-klubhus i Hvidovre. Fem dage før fik tre mænd mellem 19 og 22 år hver halvandet års fængsel for at agere bandevagter i et pizzeria på Værebrovej, mens to unge mænd 1. juli fik henholdsvis et år og et år og tre måneders fængsel for at holde vagt i et klubhus ved Værebroparken, hvor politiet fandt en skarpladt revolver.

Endelig fik to unge mænd 21. juni hver 15 måneders fængsel for sammen at have ageret bandevagter. Den ene bar en ladt pistol, som han smed fra sig, da de blev opdaget af politiet tæt ved Værebrocentret 5. maj.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip