Skydelærer dræber underboen efter larmefest

En skydeinstruktør i det sydlige Frankrig har skudt og dræbt to personer og såret to andre, da han mistede besindelsen og gik bersærk over en larmende fødselsdagsfest i underboens lejlighed.

Den 49-årige mand, som bor i middelhavsbyen Sète, gik lørdag nedenunder til sine underboer for at få dem til at skrue ned for musikken.

Det afviste de, hvorefter manden kom med en ildevarslende melding, ifølge den lokale anklager:

- Jeg går hjem, og jeg kommer tilbage for at slå jer ihjel.

Klokken to om natten vendte deres overbo så tilbage, da han væltede ind i lejligheden og åbnede ild mod festgæsterne, siger fransk politi.

Da nogle flygtede ud af lejligheden, jagtede han dem og skød en person i bygningens opgang. En af de kvæstede formåede at slå alarm til politiet, før vedkommende kollapsede.

Skydeinstruktøren ramte fire mennesker med sine skud - to døde siden på hospitalet af deres kvæstelser. En af dem, en 36-årig mand, var ham, som boede i lejligheden. En af de sårede meldes i kritisk tilstand, og kvinden kæmper angiveligt for sit liv.

Naboer beskriver drabsmanden som lidt af eneboer. Han har selv fortalt politiet, at han tager medicin, fordi "han ikke har været i stand til at sove", siden hans arbejdstider skiftede, og han nu står op klokken fire om morgenen.

Der er fundet seks skydevåben i hans lejlighed, inklusiv mordvåbnet, samt 5000 patroner.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip