Skydende betjent ramt af flugtbil

En politimand meldes lettere tilskadekommen, efter at han sent mandag aften blev ramt af en flygtende bilist i Roskilde ved Holbækmotorvejen.

Betjenten havde kort forinden trukket sin pistol og skudt mod bilen i et forsøg på at stoppe de to formodede tyveknægte i bilen, som havde sat kurs direkte mod ham og trykket på speederen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Men det lykkedes ikke politimanden at standse bilen, som i stedet ramte ham og derefter stak af i retning mod København, lyder det.

Kort tid efter lukkede politiet en del af Holbækmotorvejen og omdirigerede trafikken, så politihunde kunne komme ud og søge efter spor. Motorvejen er først blevet genåbnet i retning mod København ved 04.45-tiden.

- Vi er lige blevet færdige på gerningsstedet, og vi har fundet nogle spor, som vi kan arbejde videre med, men jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvad det er, fortæller vagtchef Bent Sten Andersen tidligt tirsdag morgen.

Politiet var ved 22.30-tiden blevet alarmeret om et tyveriforsøg i Roskilde og sendte en hundepatrulje af sted til adressen på Vestre Hedevej. Da politiet kom frem, så man to personer løbe fra stedet i retning mod Holbækmotorvejen.

- En politihund blev sendt efter gerningsmændene og blev påkørt og dræbt på motorvejen af en bilist, som kørte i retning mod København, siger vagtchefen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politifolk kom frem til motorvejen, hvor man så to personer sætte sig ind i en bil for at køre væk.

- En politimand forsøgte at standse bilen, men bilen tog kurs direkte mod ham, udtaler Bent Sten Andersen.

- Herunder trak politimanden sin pistol og afgav skud mod bilen, som imidlertid fortsatte og ramte politimanden, hvorefter den forsvandt i retning mod København. Politimanden er lettere tilskadekommen, tilføjer vagtchefen.

Politiet har ikke noget signalement af de flygtende personer eller deres bil.

Fordi der er blevet affyret skud med en tjenestepistol, skal Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøge sagen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip