Skygger og skønhed

Det er immervæk værd at tage med. Og selv om rytterne fik lov at spise masser af højdemeter på den 145 km lange etape fra Ajaccio til Calvi, må det snørklede og udfordrende have sat sig på nethinden hos selv de mest tunnelsynede.

Simon Gerrans sørgede for oprejsning til det australske Greenedge-Orica mandskab. Tiltrængt, efter at holdet kom i fokus med en bus og en chauffør, som var tæt på at sabotere først etape i årets Tour de France.

Busskandalen glemt

Alt det og mere til var formentlig glemt, da Simon Gerrans tog karrierens anden etapesejr efter en dag, hvor hans team-kollega Simon Clarke længe var en del af det obligatoriske tidlige udbrud. Gerrans, som også har vundet etaper i både Giro d’Italia og Vuelta a España, formåede i en hektisk finale at holde ingen ringere end Peter Sagan bag sig.

Allerede tidligt på etapen var der angreb. Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) åbnede etapen og fik hurtigt følgeskab af Sebastien Minard (AG2r La Mondiale), Alexis Vuillermoz (Sojasun), Cyril Gautier (Europcar) og Simon Clarke (Orica-GreenEdge).

De fem ryttere arbejdede godt sammen hen til den sidste stigning, Col de Marsolino.

Udbryderne havde et forspring på godt fire minutter undervejs på etapen, men da de ramte Col de Marsolino, var forspringet nede på 50 sekunder. Det fik Simon Clarke og Sebastien Minard til at angribe, men på det stejleste stykke kunne Minard ikke følge med Clarke.

Forsvar for den gule trøje

I hovedfeltet kæmpede Radioshack-Leopard for at forsvare Jan Bakelants førertrøje. Sprinterne blev hurtigt sat i form af Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep), André Greipel (Lotto-Belisol) og Marcel Kittel (Argos-Shimano), men godt en kilometer fra toppen angreb Pierre Rolland (Europcar) iført bjergtrøjen og kørte først op til Simon Clarke og derefter alene til toppen, hvor han sikrede et forsvar af bjergtrøjen.

Jan Bakelants forsvarede førertrøjen, mens Alberto Contador kom i mål sammen med de øvrige favoritter, som i dag skal ud i første betydende styrkeprøve, når der køres holdtidskørsel i Nice.

 

Dagens Gossip