Skyldnere får lukket af for drikkevandet

Metoden er barsk, men den virker. Stadig flere vand- og spildevandsselskaber landet over rykker ud med montør og værktøj og lukker for vandet hos de borgere, der ikke betaler regningen. Det skriver Politiken.

Det fremgår af en ny restance-undersøgelse udarbejdet af vandselskabernes brancheorganisation Danva, der omfatter landets 135 største drikkevands- og spildevandsselskaber.

De leverer tilsammen drikkevand og håndterer spildevand for over fem millioner danskere.

Danva har lige nu mere end 95 millioner kroner til gode hos kunder, der ikke har betalt for det rene drikkevand eller for at få renset spildevandet. Og de er utilfredse med, at de statslige skattemyndigheder ikke formår at kradse pengene ind.

- Vi kan ikke blive ved med at se den anden vej, når det er så tydeligt, at Skats inddrivelse ikke fungerer, siger Danva's formand Lars Therkildsen til Politiken.

Han understreger, at selskaberne har loven i ryggen, når de lukker for vandet.

Esbjerg Forsyning er et af de selskaber, der bruger metoden, som ifølge direktør Jesper Frost Rasmussen er "meget effektiv".

I løbet af de sidste to år har selskabet reduceret de samlede restancer fra godt fire millioner kroner til "nogle få hundrede tusinde", som direktøren udtrykker det.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip