Skype-milliardær Janus Friis hælder penge i vin

Hvilken vin skal det være i aften? Hylderne bugner af fermenterede druer, etiketterne lokker med fyldig bouquet, noter af lakrids og kirsebær eller en frugtig eftersmag af sommerens bær. Så mange valg mellem smag, flaske, pris og pæne etiketter. Og netop etiketterne kan nu være vejen til vinen med en dansk opfindelse.

Vivino er allerede verdens største vin-app og kan i en pressemeddelelse afsløre en ny investering på 60 millioner kroner. Pengene kommer fra Skype-medstifteren Janus Friis - som blev milliardær på dobbeltsalget af IT-teletjenesten Skype - samt SEED Capital, Creandum og Balderton Venture Capital.

»Det er meget tilfredsstillende, at vi er den første vin-app som har opnået en investering på dette niveau, og specielt at samtlige investorer igen deltager denne gang,« siger administrerende direktør Heini Zachariassen pressemeddelelsen.

Janus Friis satsede nemlig allerede på Vivino i 2011, og også SEED Capital og Creandum har hældt penge i vinen tidligere. Men Balderton er med for første gang, og Vivino er det Silicon Valley-baserede venturekapitalselskabs første danske investering.

»Vi investerer primært i innovative, europæiske virksomheder, som er med til at ændre landskabet. Vivino møder omtrent alle kriterier vi søger, og vi tror de får stor succes når de for alvor slår igennem i Nord- og Sydamerika,« siger Roberto Bonanzinga, partner i Balderton Capital i pressemeddelelsen.

Tidligere har udviklingen af appen foregået i Ukraine og Indien, hvor den danske virksomhed har en række ansatte, men med den nye pose penge til produktudvikling, skal udviklingen hjem til Danmark.

»Min partner og jeg har arbejdet med outsourcing i 10 år og er blevet ret skarpe til det. Men der er ingen tvivl om, at man kan få utrolig meget ud af at have sine udviklere helt tæt på sig, og vi leder derfor nu efter udviklere her i Danmark til både iPhone, Android og web versioner,« siger Heini Zachariassen.

Appen så nemlig dagens lys på Amager i København og kan bedre end de mest garvede bodega-gængere, genkende vinetiketter via en smartphone. Hver måned bliver der scannet to millioner vine på Vivino, som finder billedet i sin database på 1,3 millioner vine, og giver tørstige og nysgerrige sjæle information om oprindelse, pris og se andre brugeres anmeldelser.

 

 

Dagens Gossip