Skys supertalent mistænkt for doping

Journalisten bag artiklen af David Walsh, som gennem en længere periode har fulgt Team Sky helt tæt. Det er herigennem, at han har fået besked om Tiernan-Lockes sag.

UCI mener at have fundet nogle uregelmæssige i de testresultater, som Tiernan-Locke har afleveret siden han vandt Tour of Britain i 2012. Dengang kørte Tiernan-Locke for kontinentalholdet Endura, og han var derfor ikke underlagt blodpasset, som alle professionelle ryttere er. Men fordi han vandt Tour of Britain blev han testet på samme vilkår. I år har Jonathan Tiernan-Locke kørt for Team Sky og har ligesom alle andre leveret tests til blodpasset. Nu mener UCI, at resultaterne fra Tour of Britain er mistænkelige.

Sagen kommer yderst ubelejligt for Team Sky, som bryster sig af at være forgangsmænd på anti doping-området.

- Team Sky er blevet informeret af Jonathan Tiernan-Locke, at UCI har meddelt ham om en potentiel uoverenstemmelse i hans biologiske pas, siger Team Sky i en pressemeddelelse.

- Han har trukket sig fra at køre løb, indtil hans svar til UCI er afleveret og behandlet.

Blodpasset er blevet indført for at holde øje med om sportsfolks værdier pludselig udvikler sig, hvilket er tegn på doping. Det betyder, at rytterne løbende testes, og resultaterne registreres og sammenholdes med tidligere resultater.

To gange tidligere har UCI haft ryttere under mistanke for doping på grund af uregelmæssigheder i blodpasset.

Jonathan Tiernan-Locke skal nu forklare udsvingene, og herefter skal der træffes en beslutningen om en mulig sanktion.

 

Dagens Gossip