Slagteriarbejdere skal belære Thorning

Når statsministeren mandag middag skal mødes med tillidsfolk fra virksomheder fra hele landet, håber fødevarevirksomheden Danish Crown, at Helle Thorning-Schmidt (S) får et indblik i, hvad der egentlig sker ude på arbejdspladserne.

- Det, statsministeren vil tale med os om, er, hvad vi som tillidsrepræsentanter ser, der skal til for at skabe flere arbejdspladser og mere vækst. Konkrete ting man kan gøre for at forhindre, at arbejdspladser forsvinder fra Danmark, siger fællestillidsmand Lars Mose.

- Jeg vil tale om vores stramninger. For på trods af, at vi har strammet til, og selvom vores kolleger yder mere og mere, så rykker arbejdspladserne alligevel udenlands. Vi kan ikke have en lovgivning, der konkurrerer arbejdspladserne ud af landet, tilføjer han.

Formålet med mødet er netop at tale om, hvad der skal til for at styrke konkurrenceevnen og sikre, at der fremover er arbejdspladser i Danmark.

Regeringen vil således styrke rammerne for virksomheder og sikre flere arbejdspladser.

- Jeg mener, at vi alle skal holde fokus på at forbedre os hele tiden og blive dygtigere til at lave de ting, vi skal. Gør vi det, så tror jeg også på, at vi alle kan være her, siger Lars Mose.

- Thorning har vel også behov for at stikke fingeren i jorden og finde ud af, hvad der sker ude på arbejdspladserne - blandt den arbejdende del af befolkningen. Jeg håber, at hun vil lytte til, hvad vi siger og dermed er med til at skabe grobund for flere arbejdspladser.

Mødet er kommet i stand forud for regeringens bebudede konkurrenceevnepakke, som ventes præsenteret i løbet af foråret. Mandagens møde har deltagere fra 19 store og små produktionsvirksomheder fra hele Danmark.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip