Slankefup: Firma politianmeldt for vildledning med slankepiller

En række forbrugere, der har købt produktet ‘Hybenslank’ på nettet, har klaget over virksomheden bag, Naturlig Helse Aps, til forbrugerombudsmanden.

Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Samtlige klager gik på en grov vildledning af kunderne. Ingen af dem var tilsyneladende blevet informeret om, at de ved at bestille en vareprøve på ‘Hybenslank’, samtidig indgik en løbende abonnementsaftale på pillerne til 800 kroner om måneden - hvis de vel at mærke ikke fortrød inden 14 dage.

Aftalen fremgik kun nederst i de handelsbetingelser, som kunderne skulle klikke sig ind på, via et link, for at læse.

Efter modtagelse af vareprøven fik folk tilsendt endnu en pose med Hybenslank-piller, en faktura på 1600 kroner for vareprøven, og en månedspakke med Hybenslank.

Flere af de vildledte kunder er desuden blevet truet med inkasso, hvis de ikke vil betale fakturaen.

Firmaet Naturlig Helse Aps har valgt at stoppe al markedsføring af produktet, efter forbrugerombudsmanden er gået ind i sagen. Desuden har inkassoselskabet indtil videre sat deres opkrævninger i bero.

Ifølge forbrugerombudsmand Henrik Øe er den slags vildledning på nettet langt fra sjælden:

- Naturlig Helse har efter min vurdering vildledt forbrugerne i sin markedsføring af slankepillerne. Jeg har derfor valgt at politianmelde selskabet. Det er desværre ikke usædvanligt, at et tilbud på en vareprøve eller en prøvepakke dækker over et abonnement. Jeg ser et stigende antal af den type sager, og abonnementsfælder på nettet er blandt mine særlige indsatsområder i år, siger Henrik Øe.

 

Dagens Gossip