Slankehysteriet gjorde Tyra Banks hypersensitiv

Der har været historier i medierne om modeller, der indtager vat med appelsinjuice for at føle sig mætte, og andre modeller har fortalt om, hvordan de nærmest kun har overlevet på kaffe og cigaretter.

Den 39-årige supermodel Tyra Banks har om nogen mærket slankepresset på sine skuldre.

Da hun tog nogle kilo på, fik hun nemlig hurtigt at vide, at hun ikke længere hørte til på catwalken.

- Jeg tog senere nogle ekstra kilo på. Jeg fik større numse og bryster og fik besked om, at jeg ikke længere kunne gå på catwalken. Det gjorde mig hypersensitiv over for alle kvinder. Jeg tænker: ’Hvorfor skal kvinder gå ind og ud af modebilledet? Tøjet bør gå ind og ud af modebilledet, ikke vores kroppe’. Det gjorde mig til en stor forkæmper for alt atypisk, forklarer Tyra Banks i et interview med Minmote.no.

Supermodellen er lige nu aktuel i Norge, da hun deltager som gæstedommer i en norsk version af ’Top Model’.

Tyra Banks har taget plastikkirurgi til hjælp med sit udseende. Se beviset på IN.dk

Endnu tyndere modeller

Tyra Banks har i sine tidlige modelår arbejdet for undertøjsmærket Victoria’s Secret, og hun har været på forsiden af både Sports Illustrated og Vogue.

Hun fik selv idéen til realityshowet ’Top Model’ i 2003, og konceptet har siden spredt sig til 170 lande.

Modellen har i dag sit eget produktionsselskab under navnet Bankable Productions, skriver Minmote.no.

Supermodellen forklarer, at modelidealet da også har ændret sig en del, siden hun var på toppen af karrieren. Her brugte modellerne str. 36, hvor de også fik at vide, de var for tynde, og i dag er det str. 30.

- Og nu er modellerne for tynde! Virkelig. Men alt i underholdningsbranchen er ekstremt. En basketballspiller hopper højere end gennemsnitsmanden. Beyoncé kan synge på en måde, som ingen andre kan. Men samfundet fortæller dig ikke, at du ikke er god nok, selvom du hverken kan synge som Beyoncé eller hoppe højt, men de siger, at du ikke er god nok, hvis du ikke ligner en model, og dét er et stort problem, forklarer Tyra Banks.

Se billederne af Tyra Banks, hvor hun efterligner andre supermodeller, på Elle.dk.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip