Slap med livet i behold: Chauffør ramte ledning med 60.000 volt

18/04/2013 17:05

BNB

Nyheder
En chauffør i en kranbil slap torsdag formiddag heldigt fra mødet med en højspændingsledning på en markvej ved Lundby i Nordjylland, fortæller Per Søndergaard, driftsassistent hos Himmerlands Elforsyning ifølge nordjyske.dk. »Chaufføren kørte ind i et 60.000 volt ledning, og strømmen gik fra ledningen ned gennem kranen,« siger Per Søndergaard til nordjyske.dk. Stødet resulterede i, at dækkene på kranbilen eksploderede, og chaufføren fik også strøm, da han tog fat i dørhåndtaget for at komme ud af kranbilen. Han blev efterfølgende kørt på Aalborg Universitetshospital, men har det efter omstændighederne godt. »Han så frisk ud, men der kan komme en forsinket reaktion i op til 24 timer efter, at man har fået strøm, og der kan være risiko for hjertestop,« siger Jan Nedza, indsatsleder hos Beredskabscenter Aalborg, til nordjyske.dk. »Han kunne nemt have mistet livet. Han var meget heldig,« supplerer Per Søndergaard. BNB

Mest læste i dag

En chauffør i en kranbil slap torsdag formiddag heldigt fra mødet med en højspændingsledning på en markvej ved Lundby i Nordjylland, fortæller Per Søndergaard, driftsassistent hos Himmerlands Elforsyning ifølge nordjyske.dk.

»Chaufføren kørte ind i et 60.000 volt ledning, og strømmen gik fra ledningen ned gennem kranen,« siger Per Søndergaard til nordjyske.dk.

Stødet resulterede i, at dækkene på kranbilen eksploderede, og chaufføren fik også strøm, da han tog fat i dørhåndtaget for at komme ud af kranbilen. Han blev efterfølgende kørt på Aalborg Universitetshospital, men har det efter omstændighederne godt.

»Han så frisk ud, men der kan komme en forsinket reaktion i op til 24 timer efter, at man har fået strøm, og der kan være risiko for hjertestop,« siger Jan Nedza, indsatsleder hos Beredskabscenter Aalborg, til nordjyske.dk.

»Han kunne nemt have mistet livet. Han var meget heldig,« supplerer Per Søndergaard.

BNB