Slimet vanddyr giver ny viden om udødelighed

Det kan godt være, at vandmænd virker som nogle underlige dyr, der ligger i vander og flyder med strømmen.

Men det ser nu ud til, at et vandmandslignende væsen er svømmet mod strømmen og kan være nøglen til udødelighed.

Mere specifikt drejer det sig om arten 'Turritopsis,' der har en omvendt livscyklus således, at den bliver yngre og yngre i stedet for at blive gammel og dø. Ofte bliver dyret spist af andre væsener, men på grund af den omvendte cyklus bliver den - i teorien - betragtet som udødelig.

Den japanske marinebiolog Shin Kubota fra Kyoto University's Seto Marine Biological Laboratory har studeret væsenet 'Turritopsis dohrnii' gennem 15 år. Han mener, at vandmanden er det mest mirakuløse væsen i hele dyreriget.

- Når vi forstår, hvordan dyret foryngrer sig selv, bør vi kunne opnå store ting. Efter min mening vil vi kunne udvikle os til selv at blive udødelige, siger Shin Kubota til New York Times ifølge netsiden Videnskab.dk.

Andre forskere er dog ikke enige i den påstand, men anerkender, at arten er vigtig at studere.

- Turritopsisen kan vise sig at være af stor værdi, når det kommer til at bekæmpe sygdomme. At forlænge et menneskes liv giver ikke mening, det er noget vrøvl biologisk set. Det, vi kan håbe og arbejde på, er en bedre kvalitet i de sidste stadier af livet, siger den italienske forsker Stefano Piraino fra Università del Salento i Italien, som selv har studeret Turritopsis dohrnii, ifølge netsiden Videnskab.dk.

Kilde: Videnskab.dk

 

 

Dagens Gossip