Slovakiet vil nedlægge veto mod flygtningekvoter

Skrevet af admin

13/09/2015

Dagens topnyheder

Slovakiets indenrigsminister, Robert Kalinak, siger, at hans regering vil nedlægge veto mod enhver beslutning om kvoter for flygtninge og migranter ved et krisemøde mandag mellem EU's indenrigs- og justitsministre i Bruxelles.

- Jeg har regeringens og parlamentets mandat til at nedlægge veto mod ethvert udspil om kvoter, fordi det ikke giver mening, siger Kalinak i et tv-transmitteret interview i Bratislava.

Ministerrådsmødet mandag eftermiddag for de 28 medlemslande er ekstraordinært indkaldt på baggrund af krisen.

EU-præsidenten Donald Tusk vil hasteindkalde medlemslandenes stats- og regeringschefer til et krisetopmøde senere på måneden, hvis flygtningekrisen bliver ved med at splitte de 28 EU-lande.

Meldingen fra EU-præsidenten kom fredag, efter at flere central- og østeuropæiske lande igen afviste tvungne EU-kvoter til fordeling af flygtninge imellem medlemslandene.

På et møde fredag i Prag med udenrigsministrene fra de fire såkaldte Visegrad-lande - Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn - appellerede den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, således forgæves til landene om at gå med til en "retfærdig mekanisme til fordeling af migranter".

EU's justits- og indenrigsministre ventes på mødet på mandag at træffe den formelle beslutning om at fordele de 40.000 flygtninge, som EU-Kommissionen foreslog tilbage i maj, selv om de stadig mangler at fordele næsten 8000 for at nå i mål.

/ritzau/Reuters