Slut med at krydse ben på Hestetorvet i Roskilde

Problemerne med at finde penge til projektet og samtidig at finde en udformning af toilettet, der passer ind i arkitekturen på torvet, er nu løst.

- Det har været en lang proces, men nu tror jeg vi har fundet en løsning, som alle bliver glade for, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Torben Jørgensen, og fortsætter:

- Vi har fået økonomien til at hænge sammen fordi opførelsen af toilettet indgår som en del af en større aftale om by-inventar for kommunen. Den leverandør, vi nu indgår kontrakt med, skal blandt også levere 50 nye læskure til busstoppesteder. Der kommer reklamer på læskurene og på den måde er der finansiering, siger Torben Jørgensen.

Torben Jørgensen er samtidig er meget begejstret for det udseende, toilettet får.

- Vi bygger en oval skal af mursten i høj kvalitet, som passer til kirkegårdsmuren. Inden i skallen placerer vi et topmoderne offentligt toilet, som leverandøren kalder "verdens bedste", slutter Torben Jørgensen.

Der bliver tale om et toilet med plads til både handicappede og småbørn, og hygiejnen bliver i top med automatisk desinfektion efter hvert besøg.

Der bliver en brugerbetaling på 2 kroner, som dækker kommunens udgifter til vand og strøm.

Det er planen at kunne klippe den røde snor til toilettet inden sommeren.

 

Dagens Gossip