Slut med råt kød på Roskilde Festival

Metoden er fransk, og hedder ”sous-vide” og bruges nu af en vestjysk virksomhed til blandt andet at sikre fødevaresikkerheden i de 50.000 økologiske bøffer som skal bruges i madboder på 2013s Roskilde Festival.
Den forfinede franske teknik har kunderne, som for eksempel Roskilde Festival, nu lettere ved at leve op til Fødevarestyrelsens strenge krav.

Direktør Kim Munksgaard fra Kødgros Vest fortæller, at sous-vide metoden også giver mere mørt kød og en bedre smagsoplevelse. Han er stolt af at en af virksomhedens andre kunder er kendt for at sælge Københavns bedste burgere.

Sous-vide-metoden

På virksomheden i Herrup brunes bøfferne, og de vakuumpakkes i beskyttet atmosfære. Derefter varmebehandles de i lang tid nedsænket i vand ved stigende temperaturer afsluttende med hurtig afkøling. Kunderne skal først bryde pakningen umiddelbart inden deres tilberedning, for eksempel på en grill. De slipper for at håndtere råt kød med den risiko, det kan give for fødevaresikkerheden.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip