Småkage-far får 100.000 efter brækket ryg

Det blev en dyr fornøjelse, da en medarbejder på en østjysk virksomhed i november 2003 ville servere rundstykker og småkager for sine kolleger.

Han faldt ned fra en stige og brækkede ryggen, og nu har Vestre Landsret frifundet virksomheden for ethvert ansvar for uheldet.

Ved byretten var han blevet tilkendt 520.000 kroner i erstatning, men efter nederlaget i landsretten skal han i stedet betale 107.000 kroner i sagsomkostninger til sin tidligere arbejdsgiver.

30. november 2003 var det den pågældende medarbejders tur til at give rundstykker i kantinen. Han ville gøre det ekstra godt og hentede en dåse småkager, han tidligere havde købt og sat på en repos i lagerhallen.

Da han skulle ned, skred stigen ud, og han faldt tre meter ned på betongulvet. Han brækkede ryggen, og var sygemeldt i halvandet år. Han mistede 35 procent af sin erhvervsevne og er fortsat ansat i et fleksjob.

Allerede i 2006 blev virksomheden dømt erstatningsansvarlig for uheldet, da det måtte være arbejdsgiverens ansvar at stigen skred.

Virksomheden bekendtgjorde den gang, at man ville anke ansvarsspørgsmålet, hvis det endte med at byretten tilkendte ham erstatning.

Det skete så i januar 2012, hvor Retten i Horsens tilkendte medarbejderen 520.000 kroner.

Herefter ankede virksomheden begge spørgsmål til landsretten, der nu i det hele har frifundet virksomheden.

Landsretten kan ikke fastlægge de nærmere omstændigheder ved ulykken, men der er intet, der tyder på, at stigen og arbejdspladsen ikke var sikkerhedsmæssigt i orden.

Og da han ikke skulle udføre en arbejdsopgave fra stigen, og da stigen ikke blev benyttet som adgangsvej i det daglige, frifindes virksomheden.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip