Smart: Slut med ulidelig kø ved kassen - I år kan du betale for julegaverne på en helt ny måde

Julehandlen kan være frustrerende både for butiksansatte og kunder. Lange køer ved kassen udfordrer den gode julestemning og får nogle til at vælge at købe varen på nettet i stedet for.

Men i år kan du gå i butikkerne med sindsro og betale lige der, hvor varerne er. En række butikker som Sportmaster, Selected og Matas indfører nemlig trådløs betaling, så man kan betale overalt.

- En simpel, men effektiv måde at mindske køproblemerne i forbindelse med julesalget er at udstyre de butiksansatte med trådløse betalingsterminaler i form af tablets og smartphones. Så kan de ansatte møde kunden på gulvet, give den vigtige personlige service og gennemføre transaktionen helt uden om køen, siger direktør i Wallmob, Ken Villum Klausen, som står bag de trådløse terminaler.

Og direktør i Dansk Detail, Jens Birkeholm, tror, at det vil få flere danskere til at droppe juleindkøb på nettet og i stedet gå i butikkerne.

- Det handler om god, gammeldags service, men vi ser desværre til stadighed, at mange butikker godt kunne forbedre sig. En lang kø, hvor man er ”låst fast” som kunde, bliver ikke opfattet som god service – specielt ikke i juletiden, siger Jens Birkeholm.

Han mener, det er skridt i den rigtige retning for den danske detailbranche.

En af de butikker, der har taget betalingsløsningen til sig, Sportmaster, melder også allerede om øget salg. Og det skaber positive forventninger frem mod julehandlen.

- Wallmob-terminalen gør det muligt for os at servicere kunden på gulvet i butikken og med både butikslager og centrallager tilgængeligt. Det betyder, at hele sortimentet i Danmarks største sportsbutik er tilgængeligt for kunden i samme transaktion. Vi kan allerede nu se, at resultatet er øget kundetilfredshed og øget salg, siger Jens Høgsted, direktør i Sportmaster.

Sidste år lød den samlede danske julehandel inklusive salget i netbutikker på 8,5 mia. kr.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip