Smilende Auschwitz-selfie får internettet til at eksplodere i vrede

Selfie-fænomenet spreder sig med lysets hastighed, og det har både været i fokus med både fodboldkampe, dødsfald og begravelser.

Men nu har en formodet amerikansk teenager skabt ravage på de sociale medier.

Pigen, som Daily Mail har identificeret som Breanna Mitchell, har taget en selfie, som har skabt vrede og forargelse verden over.

Læs også: Fodboldspiller tog selfie efter scoring - men så kom dommeren...

Under et besøg i koncentrationslejren Auschwitz tog Mitchell smilende én af de berømte selfies med to af lejrens barakker i baggrunden. Til billedet skrev hun "Selfie in the Auschwitz Concentration Camp" efterfulgt af en rødkindet og storsmilende emoticon, som hun herefter postede på sin Twitter-profil.

Og så eksploderede Twitter.

Billedet blev delt mere end 3.000 gange, og hundredevis af Twitter-brugere begyndte at kritisere Mitchell og hendes billede.

Læs også: Selfie koster endnu et menneskeliv: 16-årig pige styrter i døden

Det var især det store smil og den glade emoticon, der gjorde udslaget.

I følge Daily Mail bad hun folk om at stoppe med at være på nakken af hende, da hun kun havde taget billedet som en hyldest til sin far.

Mitchell påstod i et af sine tweets, som ikke længere er tilgængelige på grund af hendes nu beskyttede profil, at hendes smil skyldtes glæden over endelig at få lov til at besøge koncentrationslejren.

Læs også: Skræmt for livet: Næste gang lader de telefonen blive i lommen

Sammen med sin far havde hun angiveligt lært en masse om holocaust, og hun havde håbet til det sidste, at de sammen kunne besøge den gamle fangelejr i Polen.

Men faderen døde for et år siden, før de kunne nå afsted, og derfor smiler Mitchell på selfien, da turen betyder meget for hende. Derfor blev den smilende emoticon taget ud af en kontekst, da billedet gik viralt.

Se pigens selfie hér:

 

Dagens Gossip