SMS-virus forklædt som porno-app indtager Danmark

Virussen er blevet registreret i hele 66 lande – inkl. Danmark. Ifølge Kaspersky Lab er det første gang en mobilvirus via sms spreder sig over så stort et geografisk område. Virussen er målrettet brugere af Android-telefoner.

Trojaneren blev første gang spottet af Kaspersky Lab i februar 2013. Dengang var den dog kun i stand til at infiltrere russiske telefoner, men nu angriber den brugere fra en lang række lande og altså også Danmark. Trojaneren hedder FakeInst (Trojan-SMS.AndroidOS.FakeInst.ef).

FakeInst beder brugeren om lov til at sende en sms for at kunne købe betalt indhold. Men efter beskeden bliver sendt, åbner trojaneren en ondsindet hjemmeside.

Det ondsindede program er også i stand til at udføre handlinger på beskeder, som sendes til telefonen, herunder stjæle dem, slette dem eller endda svare på dem.

Roman Unochek, der er senior sikkerhedsekspert hos Kaspersky Lab, siger:

- Den geografiske spredning af SMS trojanere er vokset betydeligt i den seneste tid. For bare to år siden var det usædvanligt at se denne type af it-sikkerhedstrusler udenfor Rusland, men her i begyndelsen af 2014 ser vi ny en udgave, der rammer meget bredt også i Europa og USA. Den kan have en økonomisk konsekvens for brugere, der åbner og aktiverer app’en, idet den kan sende uautoriserede beskeder, som koster to dollar stykket. Det ser ud til at den cyberkriminelle verden efterhånden er blevet dygtig og organiseret nok, til at omfatte globale aktiviteter.

 

Dagens Gossip