Smuglersag fra Ålbæk: Mand efterlyst

Nordjyllands Politi efterlyser nu en norsk mand via Interpol for at have en rolle i den dramatiske smuglersag fra Ålbæk Havn, hvor en 49-årig mand blev dræbt af politiet under en anholdelsesaktion i begyndelsen af året.

- Jeg kan bekræfte, at vi for nylig har efterlyst yderligere en person i forbindelsen med smuglersagen i Ålbæk, siger politikommissær Allan Overgaard i Nordjyllands Politi til den norske radio- og tv-station NRK.

Tidligere i marts efterlyste politiet også en 28-årig nordmand internationalt, og grundlaget for den nye efterlysning er den samme, oplyser politiet.

- Vi ønsker at snakke med ham om de oplysninger, vi har, fortæller Allan Overgaard.

Ifølge norske medier er den nye eftersøgte angiveligt en mand i 30'erne, der skulle aftage den hash, som var årsag til det dramatiske opgør mellem hashsmuglere og politiet ved Ålbæk Havn søndag 6. januar.

En motorbåd kom sejlende fra Norge til Ålbæk Havn mellem Skagen og Frederikshavn. På havnen ventede to nordmænd med 250 kilo hash - og politiet.

Da politiet gav sig til kende, forsøgte mændene at stikke af i båden. Men politiet lå også klar i en båd ude på vandet.

Aktionen udviklede sig yderligere, da en betjent fra politiets aktionsstyrke sprang over i smuglerbåden. Her havde den 49-årige nordmand ikke tænkt sig at give op og skød betjenten to gange i lysken.

Politiet besvarede ilden og dræbte den 49-årige med skud i hovedet og i brystet.

En 27-årig nordmand blev såret af skud under en anholdelsesaktion på vandet ved Ålbæk Havn. Han har erkendt besiddelse og transport af 250 kilo hash, og sidder nu varetægtsfængslet.

Den tredje nordmand, der er 36 år, har erkendt besiddelse og forsøg på smugling af 45 kilo hash. Også han sidder i øjeblikket varetægtsfængslet.

Politiets interesse for den 28-årige kan skyldes, at der stod tre norsk indregistrerede biler på kajen ved Ålbæk Havn søndag 6. januar, hvor skudepisoden fandt sted.

Det dramatiske forløb i Ålbæk undersøges i øvrigt af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip